Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Γιατί στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ & ΜΑΡΣ                                    
 
Επειδή γνωρίζω ότι η κρίση του 2008 δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιων ανίκανων και ανεύθυνων πολιτικών, αλλά έχει όνομα (λέγεται καπιταλιστική) και έχει περιοδικότητα.

Γιατί η ΕΕ και η Ευρωζώνη δεν είναι ο παράδεισος που μας έταζε η κυρίαρχη προπαγάνδα αλλά ένας στυγνός ιμπεριαλιστικός μηχανισμός, η “αλληλεγγύη” του οποίου δημιούργησε στην χώρα μας στρατιές ανέργων και εκατομμύρια εξαθλιωμένους συμπολίτες μας.

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η καταστροφή της αγροτικής και βιομηχανικής μας παραγωγής και συνεπώς η διόγκωση του χρέους, επιβλήθηκε από αυτούς που τώρα εμφανίζονται ως σωτήρες επιβάλλοντας απάνθρωπα μέτρα.

Επειδή οποιαδήποτε προσπάθεια φιλολαϊκής πολιτικής προσκρούει πάνω στο σύμφωνο σταθερότητας της ΕΕ που ουσιαστικά απαγορεύει την εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, επιβάλλει σκληρούς περιορισμούς στην μισθολογική πολιτική και έχει τον τελευταίο λόγο στην κατάρτιση των κρατικών προϋπολογισμών.

Συνεπώς, μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης και της ΕΕ, ακόμα και η “επιθετική” διαπραγμάτευση είναι επιλογή αδιέξοδη και οδηγεί τελικά στην υιοθέτηση των ίδιων πολιτικών που ακολουθούνται εδώ και πέντε χρόνια.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με τους φορείς που τις επέβαλαν (δηλαδή την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ), παρά μόνο με ρήξη και σύγκρουση μαζί τους.

Γιατί η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι η μονομερής καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, η στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, η έξοδος από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό-λαϊκό έλεγχο, ο δημόσιος, κοινωνικός σχεδιασμός της οικονομίας. Και όλα αυτά τώρα, άμεσα.

Γιατί πιστεύουμε ότι μια εκλογική νίκη αν δεν συνοδεύεται από ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα είναι ανίκανη να επιφέρει ουσιαστική βελτίωση για το λαό μας. Είναι συνεπώς προφανής η πολιτική σημασία ενός ισχυρού πόλου που θα οργανώνει αυτή την κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής.

Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο «ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΑΡΣ» ώστε την επόμενη ημέρα να συγκροτηθούν οι δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς και να ενισχυθεί η μετωπική προσπάθεια για μια μεταβατική ριζοσπαστική πρόταση ανακούφισης του λαού μας που θα ανοίγει το δρόμο προς το σοσιαλισμό.
 
Γιάννης Περακάκης
Υποψήφιος Βουλευτής ΑΝΤΑΡΣΥΑ & ΜΑΡΣ στην Αττική 
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Το ΧΩΝΙ" στις 18/1/2015)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου