Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Δεν βαριέσαι. Το δικαίωμα στη ζωή μπορεί να περιμένει.


        Στο χθεσινό (Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης συζητήθηκε ως πρώτο θέμα το πρόγραμμα κοινωνικής σίτισης και συγκεκριμένα  η διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή φαγητού σε 120 πολίτες του Δήμου που έχουν άμεση ανάγκη. Άλλωστε – όπως ακούστηκε και στο δημ. συμβούλιο – οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες επιβίωσης αυξάνονται συνεχώς. Λόγω της κακιάς κρίσης είναι βέβαια η επικρατούσα αιτία ανάμεσα στους συμβούλους, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

     Και ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Μηδέν εις το ... πηλίκιον, όπως θα έλεγε και ο πρώτος σωτήρας της χώρας. Η υπόθεση δεν προχώρησε γιατί χάθηκε ανάμεσα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες των όρων της δωρεάς του ξενώνα της Βουλιαγμένης και της ύπαρξης ή όχι πλειοψηφίας κατά την ψήφιση της πρότασης λόγω του εκτάκτου του θέματος (ή κατά άλλους του έκτακτου χαρακτήρα της συνεδρίασης – και δεν συμμαζεύεται). 

      Η ουσία είναι ότι απόφαση δεν βγήκε. Και είναι εξοργιστικό να βλέπεις να σκαλώνει σε ασήμαντα τυπικά και διαδικαστικά εμπόδια ένα θέμα που αφορά την επιβίωση πολλών συμπολιτών μας. Και να μην έχει κανείς την ευαισθησία να κινήσει γη και ουρανό για να δοθεί υπερεπείγουσα προσφορά ζωής αλλά να αναβάλλεται (η και απορρίπτεται) με ελαφριά καρδία. Άλλωστε δεν είναι – ακόμη – αρκετοί οι ψήφοι όσων έχουν άμεση ανάγκη. Και εξάλλου έχουμε να συζητήσουμε και την ένταξη στο σχέδιο πολλών περιοχών της Βάρης όπου τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Και έτσι η σίτιση μπορεί να περιμένει. Για να δοθεί (αν δοθεί) όταν πια οι συμπολίτες μας ... δεν θα την χρειάζονται πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου